FRANSA

FRANSA

Fransa başkenti Paris olan 12 bölge ve Korsika adasından oluşan toplam 13 bölgesi olan büyük bir 
ülkedir. Çok eski bir tarihi olan bu ülkenin neredeyse her yerinde tarihi eserler bulunmaktadır.
Ayrıca sanatın,mimarinin ve modanın öncüsü olarak kabul edilir.




Fransa'da gezilecek yerlerin en başında Paris tartışmasız gelir. Bordeaux Pariste yer alan sevimli bir liman kentidir. Kraliyet Meydanı ismiyle de anılan Bordeaux, şehrin en bilindik mekanlarındandır. Estetik bir görüntü sunan meydanda, özellikle su yüzeyinde yansıyan Miroir d’eau adındaki mimari yapıtı mutlaka görmelisiniz. Daha sonra Pont de Pierre KöprüsüGrosse Cloche de BordeauxPey Berland Kulesi ve Bordeaux Katedrali gibi ihtişamlı yapıtları ziyaret edebilirsiniz.


Lyon yemek kültürüyle oldukça bilinen bir şehirdir. St. Jean KatedraliNotre Dama Fourviere ve Musee des Beaux-Arts de Lyon şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.



Marsilya Fransa'nın en eski şehridir.Notre-Dame de la GardeChateau d’IfMarseille CathedralMusée d’Histoire de Marseille şehirdeki en önemli tarihi yapıtlardır.






Nice doğal güzellikleri ve düzenli plajlarıyla yaz tatili için çok güzel bir şehirdir.En önemli bölgesi Vieux Nice'dir. Notre Dame de BazilikasıMarc Chagall Ulusal MüzesiPalais Lascaris ve Musée Matisse görülmesi gereke tarihi mekanlardır.




KAYNAKÇA.
https://gezipgordum.com/fransa-gezilecek-yerler/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSPANYA

MONACO